donderdag 27 november 2014

De geheimen van de chocolade





De geheimen van de chocolade

Na het bezoek aan Brussel reden we met z'n allen naar Halle, naar de chocoladefabriek .
Toen we er aankwamen moesten we nog 15 minuutjes wachten .
Daarna kregen we uitleg over het bezoek en gingen we per twee in een rijtje staan. De jongens en de meisjes apart.
We kregen een schort en een hoedje en meester Bart moest zelfs een kapje voor zijn baard dragen voor de hygiëne. De armbandjes, horloges, oorbellen, …moesten ook uit. Als iedereen klaar was, kregen we een koptelefoontje om de uitleg toch te verstaan bij al dat lawaai van de machines.

Eerst hadden we een rondleiding in de fabriek. Er waren wel een paar afspraken: binnen de gele lijnen blijven, per twee lopen en overal afblijven.
Toen we binnenkwamen in het eerste gedeelte was het daar heel warm. De gids gaf uitleg over de temperatuur van de chocolade en hoe ze chocolade in de vorm gieten. Ook kregen we in verschillende stappen te horen hoe chocolade wordt gemaakt.
Daarna gingen we naar het tweede gedeelte. Daar was het dan heel koud. Daar werden de
chocoladerepen verpakt en in de doos gedaan. Alles was zo groot! Die dag werd er pure chocolade gemaakt.

We hebben ook de geschiedenis van de chocolade beluisterd samen met kapitein Zeebries.


Dan gingen we naar de keuken en maakten onze eigen chocoladereep. 
 
We tekenden en kleurden de verpakking. Ondertussen mochten we proeven. Lekker!

We deden ook een chocolade quiz. Ik had 9 op 10!!!

Bij het onthaal kregen we nog een Chokotoff en een grote doos. Daarin zat voor iedereen een zak met veel chocolade.

We vonden het een supertof bezoek. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten